Mogelijkheden

Reinigen!

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij uw vloer met het juiste gereedschap weer omtoveren naar een kras vrije glanzende vloer!

Polijsten!

Na het slijpen van de natuurstenen vloer kunt zelf bepalen of deze in een mat glans of een hoog glans gepolijst word!

Impregneren!

Na de behandeling kunnen wij uw vloer impregneren. Dit zal ervoor zorgen dat uw langer plezier heeft van de behandeling!

Natuursteen Vloeren

Reinigen

 

Wanneer uw natuurstenen vloer al een tijdje ligt kunnen er door ongelukjes kleine stukjes van uw vloer of trappen afbreken. Er kan ook een scheur ontstaan. Wij werken met de Beltraco methode en verwijderen oneffenheden, krassen, zuurtags, verwerings- en kalkaanslag vakkundig. Wij herstellen vrijwel iedere beschadiging voor u!

 

 

 

 

 

 

 

 

Polijsten

 

Een polijstbehandeling is een bewerking van de vloer waarbij loopbanen en krasjes verwijderd worden, waardoor de glans hersteld wordt. De mate van de glans is beïnvloedbaar en mede afhankelijk van de steensoort. Als hoogglans de wens is, kan de vloer na het polijsten gekristalliseerd worden. Kristallisatie is een behandeling waarbij de vloer harder en dichter wordt.

 

 

 

 

 

 

 

Impregneren

 

Na een slijpbehandeling kan of moet een vloer geïmpregneerd worden. Als een vloer geslepen of gepolijst is, wordt een vloer standaard behandeld met een steenzeep. Als een vloer naar een matglans gepolijst wordt, is het verstandiger om de vloer met een daarvoor geschikt impregneermiddel te behandelen. Er kan een keuze gemaakt worden om de kleur en diepte van een tegel te accentueren. Overigens kunnen ook andere steensoorten geïmpregneerd worden, zoals kwartsiet, graniet en leisteen. Ook gebakken- of kunststeen zoals beton, composiet en cotto kunnen deze behandeling krijgen.

Impregneren kan niet voorkomen dat er zuurvlekken ontstaan op bijvoorbeeld marmer, maar zorgt wel voor een makkelijker onderhoud.

 

 

 

 

 

 

 

Slijpen

 

Voordat een marmer vloer naar een bepaalde glans gepolijst kan worden, is het meestal noodzakelijk om de vloer eerst vlak te slijpen voordat je kunt polijsten. Alleen marmer of natuurstenen vloeren die al eens geslepen zijn, hoeven niet eerst gevlakt te worden.

 

Slijpen wordt uitgevoerd met behulp van een slijpmachine met diamant segmenten. Een slijpmachine heeft veel gewicht en kan daardoor een laagje van de vloer slijpen. Dit geeft praktisch geen stof omdat er met water geslepen wordt. De vloer wordt in circa 8 gangen geslepen, van grof naar fijn. Het aantal gangen is afhankelijk van het type marmer en de gewenste glans graad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VRAAG DIRECT EEN OFFERTE AAN