Veelgestelde vragen
Wij geven graag antwoord op al je brandende vragen! Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, dan helpen we je graag verder.
Algemeen
Bij traditioneel parket maken we gebruik van zogenoemde tapisvloeren. Dit zijn stijlvolle houten vloeren waarbij de planken afgewerkt worden tot een groot oppervlak. Je kunt hierbij kiezen voor traditioneel eikenhout, maar ook voor verschillende hardhouten soorten zoals merbou, kambala of afzelia. Multiplank, ook wel duoplank of meerlaags parket genoemd, bestaat uit diverse lagen. De bovenste laag is van massief hout en is verlijmd op een multiplex onderlaag.
Bij houten en natuurstenen vloeren heeft renovatie meestal de voorkeur. Afhankelijk van de staat van de vloer, is dit namelijk een stuk voordeliger dan het laten leggen van een nieuwe vloer. We komen graag bij je langs om de vloer kosteloos te beoordelen zodat we samen met je kunnen kijken naar de beste oplossing.
Een deel van de vloeren kun je komen bekijken in onze showroom! Wil je weten welke vloeren je in de showroom kunt bewonderen? Neem dan contact met ons op!
Onderhoud
Gebruik een vochtige doek voor het reinigen van de laminaatvloer. Zorg dat deze doek niet te vochtig is.
Droog de vloer gelijkmatig en poets deze op met een warme, zachte doek voor extra glans.
Stofzuig of veeg de vloer regelmatig. Zand en kleine steentjes kunnen krassen veroorzaken. Gebruik met stofzuigen de zachte borstel.
Dweil de vloer met behulp van een microvezeldoek.
Gebruik onderhoudsproducten die speciaal voor PVC vloeren ontwikkeld zijn. Alledaagse schoonmaakmiddelen, zoals allesreiniger, kunnen de beschermlaag van de vloer aantasten.
Verwijder vlekken, kruimels en vuil direct en laat deze niet liggen tot de volgende schoonmaakbeurt. Je loopt hiermee het risico dat de vlek in de vloer trekt en niet meer te verwijderen is, zeker wanneer de zon erop schijnt.
Stofzuig of stof regelmatig en zorg ervoor dat zand van de vloer verwijderd wordt.
Vermijd zand op een natuurstenen vloer! Dit schuurt en geeft krassen.
Vermijd een overvloed aan water. Water kan binnendringen in kapotte voegen en plinten, hierdoor ontstaat schade.
Zorg dat je regelmatig stofzuigt of stofwist. Het beste is om de vloer wekelijks te dweilen en te verzorgen met onderhoudsproducten.
Laat je vloer tijdig impregneren, polijsten of kristalliseren om deze zo de juiste bescherming te geven.
Renoveren
Als op een deel van de PVC vloer beschadigingen zijn ontstaan, kun je ervoor kiezen om alleen de stroken van dit deel van de vloer te vervangen.
Je kunt je trap in één dag door ons laten bekleden. Wij werken met twee soorten trapbekleding: woodstairs en multistairs. De woodstairs treden zijn gemaakt van massief hout en de multistairs opzettreden zijn gemaakt van multiplanken, ook wel lamelplank of duoplank genoemd. Er wordt gebruik gemaakt van een overzettrede met een dun laagje eikenhout of andere gewenste houtsoort.
Wat jouw vloer precies nodig heeft, is uiteraard afhankelijk van de staat en de wensen. Wanneer je last hebt van hoogteverschillen en beschadigingen in de vloer, is slijpen (ook wel schuren genoemd) de oplossing! Wil je jouw vloer meer glans geven? Dan polijsten we de natuursteen, waarmee we de glans herstellen en looppaden en krasjes verwijderd worden. Is hoogglans gewenst? Dan wordt de vloer, na het polijsten, gekristalliseerd. Tot slot is het tijd om de vloer te impregneren. Het behandelen van de natuursteen met impregneermiddel vereenvoudigt het onderhoud en kan de kleur en diepte van de tegel accentueren.
We repareren eventuele beschadigingen in de houten vloer. Heb je een uitbouw waar je dezelfde vloer doorgelegd wilt hebben? Dan is aanhelen ook een mogelijkheid! Vervolgens wordt de vloer (stofvrij) geschuurd, waarbij we rekening houden met houtsoort, legpatroon en afwerking. Tot slot werken we de houten vloer af met olie, verf, lak of hardwax.