• Deskundigheid
  • Jarenlange ervaring
  • Nauwkeurige werkwijze
  • Producten van hoogwaardige kwaliteit

Laminaatvloeren

Ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijke vloer met een goede prijs-kwaliteitverhouding? Dan is een laminaatvloer het overwegen waard. Je kunt bij ons terecht voor een uitgebreid aanbod laminaat. Voor iedere ruimte een geschikte vloer!

We werken met laminaat van de topmerken Douwes Dekker, Quick Step en Kronotex. Deze merken bieden alledrie een uiteenlopend aanbod aan laminaatvloeren, waardoor de mogelijkheden oneindig zijn. We adviseren je graag over de meest geschikte vloer voor de desbetreffende ruimte.

De voordelen van laminaat

Iedere vloer heeft z’n eigen voordelen, ook een laminaatvloer. Hieronder hebben we de grootste voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Kleurvast: Waar een houten vloer gevoelig is voor verkleuring door bijvoorbeeld zonlicht, is laminaat kleurvast.

  • Vochtbestendig: Hout en vocht gaat over het algemeen niet goed samen. Daarom is een houten vloer vaak niet geschikt voor vochtige ruimten. Laminaat kan daarentegen goed tegen vocht. Er zijn zelfs laminaatvloeren beschikbaar speciaal voor vochtige ruimten.

  • Goede prijs-kwaliteitverhouding: Een laminaatvloer gaat gemiddeld zo’n 20 jaar mee en de prijs ligt beduidend lager dan die van traditioneel parket. Daarnaast heeft laminaat ook geen speciale onderhoudsbehandeling nodig. 

  • Minimale werking: Een laminaatvloer is niet tot nauwelijks gevoelig voor temperatuurverschillen. Het zal dus niet snel gebeuren dat je laminaat krimpt of uitzet. 

De levensduur is uiteraard afhankelijk van hoe zuinig je met de vloer omgaat. Waar parket zeer duurzaam is en je het hout op beschadigingen en krassen kunt repareren, is dit bij laminaat niet mogelijk. Welke vloer geschikt is voor jou, is dus compleet afhankelijk van je wensen. Benieuwd of een parketvloer wellicht iets voor je is? Lees hier alles over onze parketvloeren of neem contact met ons op voor advies op maat.

Onze werkwijze

Voordat we de laminaatvloer leggen, kijken we naar de beste ondervloer. Een geschikte ondervloer is namelijk medebepalend voor de levensduur van jouw vloer. We kijken hierbij naar zaken als vochtdichtheid en warmte-isolatie.

Het geheel is natuurlijk echt af met bijpassende plinten. We zorgen voor matchende plinten voor het mooiste eindresultaat.

Tot slot zorgen we ervoor dat de laminaatvloer naadloos aansluit en perfect afgewerkt wordt, inclusief de gekozen plinten!

1

Ondervloer bepalen

Welke ondervloer is geschikt voor de desbetreffende ruimte?

2

Plinten

Bijpassende plinten voor een perfecte afwerking

3

Leggen

Jij hebt er geen omkijken naar!

Laminaatvloer onderhouden

Het onderhouden van laminaat is absoluut geen hogere wiskunde, maar toch zijn er bepaalde zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het af te raden om schoonmaakmiddelen te gebruiken voor het reinigen van jouw laminaatvloer. Deze middelen beschadigen namelijk de bovenste beschermlaag van het laminaat. 

Wij adviseren om gewoon een vochtige doek te gebruiken voor het reinigen van de laminaatvloer. Eerst moet de vloer gestofzuigd worden. Zorg er vervolgens voor dat de schoonmaakdoek niet te vochtig is. Wanneer je teveel water gebruikt, kan dit tussen de kieren van het laminaat gaan zitten. Hierdoor ontstaan vochtigheidsplekken onder de vloer. Tot slot is het zaak om het geheel gelijkmatig te drogen en, indien gewenst, op te poetsen met een warme, zachte doek. Daarna is de vloer weer als nieuw: kind kan de was doen!

Wat kost laminaat

Laminaat is - vergeleken met andere vloeren als hout of PVC - de goedkoopste optie. En goedkoop is bij laminaat zeker geen duurkoop. Onze laminaat vloeren gaan zo 20 jaar mee bij goed onderhoud. De kosten voor deze type vloeren is verder wel afhankelijk van de kleur, breedte van de plank en kwaliteit van het laminaat. Dit zijn bepalende factoren voor de prijs per m2. En let bij de keuze van je vloer vooral op de mate van gebruik. Is voor zwaar huishoudelijk werk? Moet de vloer ook waterbestendig zijn? Voor een concrete prijs kun je het best even contact met ons opnemen.

Vragen of hulp nodig?

Heb je vragen of advies nodig over de geschikte vloer voor jou? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder!