• Deskundigheid
  • Jarenlange ervaring
  • Nauwkeurige werkwijze
  • Producten van hoogwaardige kwaliteit

Traprenovatie

Is je trap toe aan een opknapbeurt? Laat je trap renoveren! Met onze opzettreden van hout of laminaat geven we jouw trap binnen een dag een compleet andere uitstraling. Weer helemaal als nieuw.

Een trap krijgt het vaak zwaar te verduren en is dan ook gevoelig voor slijtage. Logisch, want je loopt er natuurlijk continu op en af! Vooral met tapijtbekleding of een geverfde trap zul je deze slijtage vrij snel merken. De onderhoudsarme en ijzersterke opzettreden die wij gebruiken bij een traprenovatie hebben een lange levensduur. 

De mogelijkheden bij renoveren trap

Wij werken met verschillende soorten trapbekleding. Iedere soort bekleding heeft z’n voor- en nadelen. We kijken graag samen met je naar de beste opzettreden voor jouw trap! We maken gebruik van de volgende varianten:

Woodstairs
Deze opzettreden zijn gemaakt van massief hout. Massief hout heeft een levendige en authentieke uitstraling en is enorm duurzaam.

Multistairs
De traptreden van multistairs zijn gemaakt van multiplanken, ook wel lamelplank of duoplank genoemd. Deze plank bestaat uit meerdere lagen. De werking van dit hout is minimaal, het zet dus minder snel uit of krimpt minder snel dan de massief houten planken. 

Stijltrappen
Hierbij wordt gebruik gemaakt van een overzettrede met een dun laagje eikenhout of andere gewenste houtsoort.

Onze werkwijze

Voordat we starten met het renoveren van de trap, dienen de traptreden, wangen en stootborden klaar gemaakt te worden voor renovatie. Dit houdt in dat eventueel tapijt van de trap verwijderd moet worden. Hulp nodig? Dan doen wij dit voor je!

Daarna is het zaak om de delen die niet bekleed worden, zoals de wangen in sommige gevallen, te voorzien van een laag (grond)verf.

Vervolgens bekleden wij de trap voor je met een van onze trapsystemen. De zaagwerkzaamheden voeren we buiten uit, zodat je binnen geen last hebt van het stof en ander vuil in huis.

1

Voorbereiden

Tapijt of ander materiaal verwijderen van de trap

2

Schilderen (optioneel)

Voor de delen die niet bekleed worden

3

Bekleden

Door middel van opzettreden van hout of laminaat

Vragen of hulp nodig?

Heb je vragen of advies nodig over de geschikte vloer voor jou? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder!